Automatisch vertalen in WordPress met behulp van WPML

Gebruik van automatische vertalingen in WPML met Google Translate, Bing, of Deepl

WPML is een plugin voor WordPress waarmee je meertalige websites kunt maken. Een van de handige functies van WPML is het gebruik van automatische vertalingen om snel content te vertalen. In dit artikel bespreken we hoe je automatische vertalingen kunt koppelen aan WPML.

1. Installeer en activeer de automatische vertalingsadd-on in WPML

Om gebruik te maken van automatische vertalingen moet je eerst de juiste add-on installeren en activeren in WPML. Afhankelijk van welke vertaalservice je wilt gebruiken, kun je kiezen uit Google Translate, Bing, of Deepl. Deze add-ons kun je vinden in het WPML-dashboard onder het tabblad “Add-ons”.

2. Verbind WPML met de vertaalservice

Na het installeren van de add-on moet je WPML verbinden met de vertaalservice. Dit doe je door naar het WPML-dashboard te gaan en te klikken op het tabblad “Translation Management”. Hier kun je de gewenste vertaalservice selecteren en de API-sleutel invoeren.

3. Selecteer welke content je wilt vertalen

Als je WPML hebt gekoppeld aan de vertaalservice, kun je nu selecteren welke content je wilt vertalen. Dit doe je door naar het tabblad “Translation Management” te gaan en de pagina’s, berichten of categorieën te selecteren die je wilt vertalen. Vervolgens kun je de vertaalstatus van de geselecteerde content instellen op “In progress”.

4. Start de automatische vertalingen

Als je de gewenste content hebt geselecteerd, kun je nu de automatische vertalingen starten. Dit doe je door naar het tabblad “Translation Management” te gaan en op de knop “Send all items for translation” te klikken. WPML zal nu automatisch de geselecteerde content vertalen met behulp van de gekoppelde vertaalservice.

5. Controleer en bewerk de vertalingen

Na het vertalen van de content kun je de vertalingen controleren en eventueel bewerken. Dit doe je door naar het tabblad “Translation Management” te gaan en de vertaalstatus van de content te wijzigen naar “Completed”. Vervolgens kun je de vertalingen bekijken en bewerken door te klikken op de knop “Edit”.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig met het instellen van WPML en automatische vertalingen neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Geplaatst in de categorie: Blog