WordPress Multisite en Woocommerce product synchronisatie

Het grote voordeel van WordPress Multisite is dat je meerdere losse WordPress websites overzichtelijk in een dashboard kunt hangen. Ook kun je, als je gebruik maakt van Woocommerce, zo meerdere losse webshops overzichtelijk in een dashboard hangen. Wat is het voordeel hiervan? Allereerst dat je alles op een plek kunt beheren. Maar het biedt nog veel meer voordelen, zo kun je bijvoorbeeld producten uit de ene shop ook weergeven in de andere webshop. Zonder dat je dit product 2 keer aan hoeft te maken. Je beheert het product dan ook centraal op 1 plek. Hoe dan zul je denken? Nou heel eenvoudig. hiervoor gebruik je de plugin WooCommerce Multisite Product Sync .

Met deze plugin kun je een product heel eenvoudig synchroniseren met een andere multisite uit je netwerk. Wil je user syncen? Ook dat kan via deze plugin WordPress Multisite User Sync/Unsync. Wil je nu ook nog content (pagina’s/ posts) kopieren of synchroniseren met je andere WordPress multishops? Ook dat kan, via deze WooCommerce Multisite Content Copier/Updater.

Geplaatst in de categorie: Blog

Advanced Custom Fields en Multisite

Sommige project vereisen het opzetten van een WordPress Multisite omgeving. Zo hadden we een klant waarvoor we een maatwerk Woocommerce webshop hadden gemaakt, waarbij gaandeweg bleek dat het toch slimmer was om verschillende losse webshops op te zetten in een Multisite omgeving. Omdat we het thema al hadden gemaakt icm. Advanced Custom Fields was dit verder geen probleem. Alleen bleek bij het aanmaken van de verschillende losse webshops dat de Custom Fields niet mee overgenomen werden. Handmatig aanmaken per losse webshop zou wel heel veel werk betekenen. Gelukkig bood een slimme oplossing op Github uitkomst om de Custom Fields per Multisite eenvoudig te kopieren. Je kunt deze plugin hier downloaden. Download de package even als ZIP en installeer het dan handmatig als plugin in WordPress. Je zult zien dat alle custom fields gekopieerd worden naar de verschillende multisites.

Wil je ook de inhoud van de pagina’s/ posts kopieren? Gebruik dan deze plugin. Tot slot, wil je de Woocommerce producten kopieren/ syncen per multisite? Ook daar is een plugin voor, die kun je hier downloaden. Hulp nodig? Bel ons gerust via 085 401 5005.

Geplaatst in de categorie: Blog

WordPress multisite teveel redirects

Met WordPress multisite kun je meerdere WordPress websites in een dashboar beheren. Reuze handig, ook bijvoorbeeld als je meerdere webshops hebt met Woocommerce. Het kan alleen zijn dat je na het installeren van de Multisite omgeving wilt inloggen op een website en je de melding “Te veel doorleidingen” of “To man redirects” te zien krijgt. Op de achtergrond blijft hij dan in een 302 redirect loop draaien. Hoe los je dit op? Heel simpel. Lees verder.. “WordPress multisite teveel redirects”

Geplaatst in de categorie: Blog

Waarom WordPress 5.5 sites kapot maakt

Duizenden WordPress-sites zijn kapot gegaan sinds de update naar WordPress 5.5. Een van de redenen is dat WP 5.5 de ondersteuning voor jQuery Migrate heeft verouderd, wat mogelijk ten minste 20.000 kapotte sites heeft veroorzaakt. Een probleem met de manier waarop thema’s met paginering omgaan, zorgt ervoor dat andere sites breken na het updaten naar 5.5.

jQuery Migrate en WordPress 5.5

Duizenden WordPress-uitgevers ondervinden problemen omdat WordPress 5.5 wordt geleverd zonder een JavaScript-bibliotheek genaamd jQuery Migrate.

jQuery Migrate is een bibliotheek die fungeert als een brug voor oudere code om te functioneren op WordPress.

Wanneer uitgevers echter vasthouden aan een ouder thema, met name een thema dat niet langer wordt bijgewerkt, sluipen er uiteindelijk compatibiliteitsproblemen in en dat is wat er gebeurde met WordPress 5.5. Lees verder.. “Waarom WordPress 5.5 sites kapot maakt”

Geplaatst in de categorie: Blog