Nieuw Magento lek ontdekt, SUPEE-9767 patch uitgebracht

downloadMagento heeft een nieuwe patch uitgebracht: SUPEE-9767. Deze patch dicht een kritiek veiligheidslek, wat kwaadwillenden in staat stelt om het beheer van de hele shop over te nemen. Het is echt van groot belang zo snel mogelijk de patch te (laten) installeren.

Heb je hulp nodig met het uitvoeren van de patch trek gerust bij ons aan de bel. Check hier of de patch goed is uitgevoerd of dat je shop nog kwetsbaar is: https://www.magereport.com.

Download de patch hier.

Gebruik je Magento 2? Update dan via System > Web Setup Wizard > System Upgrade

WooCommerce 3.0 is uit

De volgende grote update voor Woocommerce is uit, via het admin panel krijg je hier een notificatie over. Let op: dit is een grote update, voer deze eerst uit op een afgesloten omgeving voordat je het live doorvoert! Er wordt veel code overgeschreven, zorg dus altijd voor een werkende backup van je bestanden en de database.

Wat zijn de belangrijkste verbeteringen?

  • Verbeterde lightbox/ afbeeldingen functionaliteit
  • Snelheid en performance verbeteringen
  • CRUD classes zijn toegevoegd
  • CLI toegevoegd, powered by de REST API

 

Lees verder.. “WooCommerce 3.0 is uit”

Nieuwsbrief inschrijfformulier koppelen aan Mailchimp in WordPress

Het liefst wil je zo veel mogelijk automatiseren. Zo ook de inschrijvingen voor een nieuwsbrief via jouw WordPress website. En het goede nieuws is dat kan, je kunt de inschrijvingen via een API rechtstreeks naar Mailchimp sturen. Er is hiervoor een plugin beschikbaar die Mailchimp koppelt aan de Contact Form 7 plugin. Dit is de meest gebruikte plugin voor formulieren, zo ook een inschrijfformulier voor de nieuwsbrief.

Meer informatie over de plugin vind je hier.

Heb je vragen over de koppeling neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

WordPress 4.7.2 is uit

Er is een update voor versie 4.7 van WordPress uitgekomen. In versie 4.7 is er onder meer een nieuw standaard thema met de naam Twenty Seventeen, is het makkelijker om menu’s aan te maken en is het mogelijk om de website en het admin panel in verschillende talen per gebruiker te hebben. In versie 4.7.2 zijn verder nog drie beveiligingsproblemen verholpen. Lees verder voor alle details.

Lees verder.. “WordPress 4.7.2 is uit”