Advanced Custom Fields en Multisite

Sommige project vereisen het opzetten van een WordPress Multisite omgeving. Zo hadden we een klant waarvoor we een maatwerk Woocommerce webshop hadden gemaakt, waarbij gaandeweg bleek dat het toch slimmer was om verschillende losse webshops op te zetten in een Multisite omgeving. Omdat we het thema al hadden gemaakt icm. Advanced Custom Fields was dit verder geen probleem. Alleen bleek bij het aanmaken van de verschillende losse webshops dat de Custom Fields niet mee overgenomen werden. Handmatig aanmaken per losse webshop zou wel heel veel werk betekenen. Gelukkig bood een slimme oplossing op Github uitkomst om de Custom Fields per Multisite eenvoudig te kopieren. Je kunt deze plugin hier downloaden. Download de package even als ZIP en installeer het dan handmatig als plugin in WordPress. Je zult zien dat alle custom fields gekopieerd worden naar de verschillende multisites.

Wil je ook de inhoud van de pagina’s/ posts kopieren? Gebruik dan deze plugin. Tot slot, wil je de Woocommerce producten kopieren/ syncen per multisite? Ook daar is een plugin voor, die kun je hier downloaden. Hulp nodig? Bel ons gerust via 085 401 5005.

Geplaatst in de categorie: Blog

WordPress multisite teveel redirects

Met WordPress multisite kun je meerdere WordPress websites in een dashboar beheren. Reuze handig, ook bijvoorbeeld als je meerdere webshops hebt met Woocommerce. Het kan alleen zijn dat je na het installeren van de Multisite omgeving wilt inloggen op een website en je de melding “Te veel doorleidingen” of “To man redirects” te zien krijgt. Op de achtergrond blijft hij dan in een 302 redirect loop draaien. Hoe los je dit op? Heel simpel. Lees verder.. “WordPress multisite teveel redirects”

Geplaatst in de categorie: Blog

Waarom WordPress 5.5 sites kapot maakt

Duizenden WordPress-sites zijn kapot gegaan sinds de update naar WordPress 5.5. Een van de redenen is dat WP 5.5 de ondersteuning voor jQuery Migrate heeft verouderd, wat mogelijk ten minste 20.000 kapotte sites heeft veroorzaakt. Een probleem met de manier waarop thema’s met paginering omgaan, zorgt ervoor dat andere sites breken na het updaten naar 5.5.

jQuery Migrate en WordPress 5.5

Duizenden WordPress-uitgevers ondervinden problemen omdat WordPress 5.5 wordt geleverd zonder een JavaScript-bibliotheek genaamd jQuery Migrate.

jQuery Migrate is een bibliotheek die fungeert als een brug voor oudere code om te functioneren op WordPress.

Wanneer uitgevers echter vasthouden aan een ouder thema, met name een thema dat niet langer wordt bijgewerkt, sluipen er uiteindelijk compatibiliteitsproblemen in en dat is wat er gebeurde met WordPress 5.5. Lees verder.. “Waarom WordPress 5.5 sites kapot maakt”

Geplaatst in de categorie: Blog

Help! Mijn WordPress is traag

Een snelle website is tegenwoordig geen luxe meer, maar een pure noodzaak. Ook Google houdt tegenwoordig bij de weergave van de zoekresultaten rekening met de laadsnelheid van je website. Een snelle site houdt bezoekers in ieder geval eerder aan boord dan een trage trage site.

Hangt snelheid alleen van de site zelf af? Nee absoluut niet, goede hosting een must. Daarnaast kunnen externe factoren zoals het aantal bezoekers op je website een rol spelen. Gezien dit fluctueert kan de  uitslag van een snelheidstest dus ook fluctueren.

Websites kunnen ongemerkt steeds zwaarder en zwaarder worden en dus trager. Om je site sneller maken begin je, ná het kiezen van een goede provider, bij het installeren van een goede cache plug-in. Lees verder.. “Help! Mijn WordPress is traag”

Geplaatst in de categorie: Blog