Wederverkopers in Woocommerce

We krijgen van onze klanten met een Woocommerce webwinkel weleens de vraag of ze ook wederverkopers kunnen toelaten. Uiteraard kan dat. Vrij eenvoudig ook met een geweldige plugin die we hiervoor gebruiken. We gebruiken hiervoor de Wholesale suit plugin voor Woocommerce. Met Wholesale Suite kunt u uw hele groothandel online brengen, zodat u kunt stroomlijnen en meer winst kunt maken.
Het geeft uw groothandelsklanten een geweldige bestelervaring naast uw normale winkel. Hieronder de 3 grootste pluspunten van de Wholesale suit plugin voor Woocommerce.

Lees verder.. “Wederverkopers in Woocommerce”

Geplaatst in de categorie: Blog

Waarom krijg ik de melding “kan map uploads/… niet aanmaken” bij het uploaden?

WordPress de foutmelding Na de omzetting van de oude naar de nieuwe omgeving kan het in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat bij het uploaden van nieuwe plaatsen en dergelijke binnen “Kan map uploads/… niet aanmaken. Is de bovenliggende map beschrijfbaar door de server?” geeft.

Deze wordt veroorzaakt door een fout ingestelde upload_path setting in WordPress. Deze setting is op meerdere manieren aan te passen: Lees verder.. “Waarom krijg ik de melding “kan map uploads/… niet aanmaken” bij het uploaden?”

Geplaatst in de categorie: Blog

WordPress en Woocommerce in meerdere talen

Een veel gehoorde wens van klanten is dat ze hun WordPress en/ of Woocommerce webshop meertalig willen maken. Hiervoor zijn meerdere oplossingen mogelijk. We sommen de twee meest voor de hand liggende oplossingen op met bijbehorende voor- en nadelen.

1. Meertaligheid mbv. een Plugin (WPML bijvoorbeeld):

Voordelen:

  • Snel, je installeert een plugin en je kunt aan de slag met vertalen
  • Goedkoop, je dient alleen de plugin te kopen
  • Goed beheersbaar, je behoudt 1 WordPress dashboard en 1 database
  • Je kunt je tekst gemakkelijk naar een vertaalbureau sturen. Ze kunnen het direct in de WordPress omgeving vertalen waarna jij goedkeuring kunt geven om het te publiceren op je website
  • Externe koppelingen via de API (zoals Channable) snappen automatisch welke taal ze moeten gebruiken

Nadelen:

  • Leercurve is relatief hoog bij WPML, het werkt heel goed maar om het te begrijpen dien je er wel wat tijd in te stoppen. Er zijn wel goede handleidingen beschikbaar
  • Je hebt 1 database, performance kan een issue worden gezien alles uit 1 tabel (WP_POST) uitgelezen moet worden. Al is dit met goede hosting relatief gemakkelijk op te lossen

Lees verder.. “WordPress en Woocommerce in meerdere talen”

Geplaatst in de categorie: Blog

Woocommerce live zoekfunctie sneller maken

Een snellere zoekfunctie zorgt voor meer omzet in je Woocommerce webshop. De standaard zoekfunctie van WordPress werkt ook in Woocommerce maar is niet ideaal. Het geeft geen suggesties en heeft ook geen dropdown die de resultaten laat zien voordat je naar de zoekresultaten pagina gaat. Er zijn diverse plugins te koop die de zoekfunctie voor Woocommerce verbeteren. Maar helaas werken deze niet allemaal even lekker. Elastic Search is een veel gebruikte zoekfunctie (bijv. in Magento) maar helaas is deze er niet voor WordPress, althans niet in een betaalbare variant.

Een zoekfunctie die we lange tijd zelf gebruikten was Yith Ajax Live Search. Deze is qua functionaliteit prima, er was alleen een groot nadeel aan deze betaalde zoekplugin. Hij gebruikt geen indexering voor het opslaan van zoekopdrachten. Daardoor werkt de zoekfunctie erg traag. Telkens als iemand een zoekopdracht intypt moest hij opnieuw de database tabellen gaan doorzoeken naar een match. Het raadplegen van de database kost tijd, zeker als de hosting niet optimaal ingeregeld is. Ook zorgt het voor onnodige server load. Lees verder.. “Woocommerce live zoekfunctie sneller maken”

Geplaatst in de categorie: Blog