Dynamische Woocommerce tags in Whatsapp

Recent een leuke nieuwe feature toegevoegd in een Woocommerce webshop van een van onze klanten. Dynamische tags in Whatsapp berichten. Wat is dat zul je wellicht denken? Het is vrij simpel, wanneer een klant op een productpagina is en een vraag wil stellen over een product dan is het voor de service afdeling natuurlijk handig als de naam van het product meteen in het whatsapp bericht staat. Lees verder.. “Dynamische Woocommerce tags in Whatsapp”

Geplaatst in de categorie: Blog

Hoe kan ik een WordPress site kopiëren?

De mogelijkheid om een ​​WordPress-site te kopiëren is om verschillende redenen erg handig, vooral als u een herontwerp overweegt of voor testdoeleinden. Een kopie van een WordPress-site is ook handig als u nieuwe websites implementeert voor clients met dezelfde instellingen, plug-ins en thema’s. In dit bericht zullen we in slechts enkele stappen beschrijven hoe u een WordPress-site kunt kopiëren.

Aan de slag: de componenten van een WordPress website

Een WordPress-website bestaat uit twee basiscomponenten. Beide componenten moeten worden opgenomen om een ​​kopie van uw website te hebben:

1. De WordPress-database. De WordPress-database bevat de inhoud (tekst) van uw WordPress-berichten, pagina’s, opmerkingen en gebruikers.

2. De bestanden die ervoor zorgen dat uw WordPress-website werkt. Uw WordPress-website bevat honderden bestanden die samenwerken om uw website te laten werken. Deze bestanden omvatten de kern WordPress-bestanden, alle bestanden die u hebt geüpload naar uw mediabibliotheek (.jpg, .png, enz.), Javascripts, PHP-scripts en andere codebestanden, plus al uw thema- of plug-inbestanden. Bovendien moet u al uw bestanden naar uw WordPress-directory (inclusief submappen) en uw .htaccess-bestand kopiëren. Deze bestanden worden niet opgeslagen in uw WordPress-database. Lees verder.. “Hoe kan ik een WordPress site kopiëren?”

Geplaatst in de categorie: Blog

Lek gevonden in Divi thema, Extra thema en Divi Builder, update direct en voorkom een hack

Wat is er aan de hand?
Elegant Themes kondigde aan dat verschillende van hun producten een kwetsbaarheid voor code-injectie bevatten en meteen moeten worden bijgewerkt. Door het beveiligingslek kan een onbetrouwbare gebruiker PHP-functies uitvoeren. Divi is een populair WordPress-thema dat wereldwijd veel wordt gebruikt. Het is belangrijk dat uitgevers hun thema en twee andere Elegante Thema’s-producten meteen bijwerken.

In de officiële aankondiging werd aangegeven dat het beveiligingslek tijdens een routine-audit werd ontdekt.
Dit is hoe ze de ontdekking beschreven:”Ons team heeft een kwetsbaarheid voor code-injectie ontdekt tijdens een routinecode-audit waarmee ingelogde bijdragers, auteurs en editors een kleine set PHP-functies konden uitvoeren.”

Drie producten van Elegant Themes bleken een kwetsbaarheid te bevatten. De producten zijn het populaire Divi-thema, het Extra-thema en de Divi Builder-plug-in.

Dit is ook precies de reden waarom Hakhak.nl niet met kant-en-klare thema’s, Page Builders etc. ontwikkeld. Het risico op een lek en daarmee een hack vinden wij voor onze klanten te groot.

Lees verder.. “Lek gevonden in Divi thema, Extra thema en Divi Builder, update direct en voorkom een hack”

Geplaatst in de categorie: Blog