Woocommerce in meerdere talen

Hoe maak je je Woocommerce webshop meertalig met WPML

Een webwinkel die in meerdere talen beschikbaar is, kan een breder publiek aanspreken en zelfs de omzet verhogen. Als je een Woocommerce webshop hebt, maakt WPML het gemakkelijk om deze meertalig te maken.

WPML is een WordPress plugin waarmee je je webshop meertalig kunt maken. Deze plugin is speciaal ontwikkeld voor Woocommerce, dus je kunt hem eenvoudig gebruiken in combinatie met je webshop. WPML biedt vele mogelijkheden voor het maken van meertalige webwinkels, zoals: B. Automatische vertaling van pagina’s en producten.

stap 1: Installeer en activeer WPML

Om aan de slag te gaan, moet WPML op uw website zijn geïnstalleerd en ingeschakeld. Ga hiervoor naar de map met plug-ins in uw WordPress-dashboard, zoek WPML, installeer het en schakel het in. Zorg ervoor dat u een geldige licentie voor WPML hebt om toegang te krijgen tot alle functies.

Stap 2: Configureer WPML

Na het activeren van WPML moet u de plug-in configureren. Ga naar WPML > Instellingen en selecteer Taalinstellingen in het menu. Hier kun je de taal van je webshop instellen en eventuele andere talen toevoegen die je wilt ondersteunen. U kunt ook instellen of u de widget voor taalselectie op uw website wilt weergeven.

Stap 3: Vertaal pagina’s en berichten

Nadat u uw taalvoorkeuren heeft ingesteld, kunt u beginnen met het vertalen van uw webpagina’s en berichten. Ga naar WPML > Vertalen en selecteer de pagina of het bericht dat je wilt vertalen. Voer uw vertaling in en sla deze op.

Stap 4: Vertaal producten en categorieën

WPML biedt ook de mogelijkheid om producten en categorieën te vertalen. Ga naar WPML > Producten en selecteer het product of de categorie die u wilt vertalen. Voer uw vertaling in en sla deze op.

Stap 5: test de webwinkel

Het is belangrijk om je webshop te testen als de vertaling klaar is. Ga naar het voorbeeld van de site en controleer of de vertalingen correct zijn en of de widget voor taalselectie werkt zoals verwacht. Met WPML kunt u uw pagina’s en producten ook handmatig vertalen. Dit is handig als u niet wilt dat bepaalde teksten automatisch worden vertaald. U kunt uw vertalingen ook importeren en exporteren om met anderen te delen of op een andere website te gebruiken.

Een ander handig kenmerk van WPML is de mogelijkheid om meerdere valuta’s te gebruiken. Hiermee kunt u productprijzen weergeven in de valuta van de bezoeker. Dit helpt bij de internationale verkoop.

Over het algemeen is WPML een geweldige plug-in voor het maken van meertalige webshops op Woocommerce. Het biedt veel mogelijkheden en is gemakkelijk in gebruik. WPML is een goede keuze als u wilt dat uw webshop meertalig is.

U kunt hier meer lezen over WPML.

Geplaatst in de categorie: Blog

De werking van de Wholesale Suite Plugin voor Woocommerce uitgelegd

De Wholesale Suite Plugin is een plugin voor WordPress websites die speciaal ontworpen is voor groothandelsbedrijven. De plugin biedt een aantal handige functionaliteiten om het verkoopproces te vergemakkelijken en te automatiseren.

Een van de belangrijkste functies van de Wholesale Suite Plugin is de mogelijkheid om afgeprijsde producten te tonen aan specifieke gebruikersgroepen, zoals groothandelaars of zakelijke klanten. Dit kan gedaan worden door gebruik te maken van verschillende prijsstellingen, die kunnen worden gekoppeld aan specifieke gebruikersgroepen.

Daarnaast biedt de Wholesale Suite Plugin ook de mogelijkheid om automatische prijsaanpassingen te maken op basis van specifieke criteria. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden op basis van hoeveelheid, gebruikersgroep of tijd. Dit kan erg handig zijn voor groothandelaars die grote hoeveelheden producten aan verschillende klanten verkopen.

Verder biedt de Wholesale Suite Plugin ook de mogelijkheid om bestellingen te automatiseren en te verzenden naar groothandelaars. Dit kan gedaan worden door gebruik te maken van verschillende verzendmethoden en prijzen, afhankelijk van de gebruikersgroep of de hoeveelheid producten die besteld worden.

Tot slot biedt de Wholesale Suite Plugin ook verschillende opties voor het beheren van klanten en hun accountgegevens. Zo kan bijvoorbeeld een groothandelaar zijn bestellingen bekijken en de status ervan volgen, of zijn accountgegevens bijwerken.

Geplaatst in de categorie: Blog

Hoe optimaliseer ik mijn WordPress site voor Google? Top 10 tips.

Een vraag die we vaak krijgen is hoe je zelf je WordPress site gemakkelijk kunt optimaliseren voor Google. Met behulp van de Yoast SEO plugin is dit ook zeker geen rocket science.

Hieronder de 10 best practice tips om jouw site te optimaliseren voor Google.

  1. Voeg een zoekwoordgericht titel en meta-beschrijving toe aan elke pagina op je site. Dit helpt zoekmachines om te begrijpen wat elke pagina gaat over en kan helpen om je site te laten verschijnen in zoekresultaten.
  2. Maak gebruik van zoekwoorden in de inhoud van je site, maar overdrijf het niet. Zoekmachines kijken naar de relevantie van je inhoud voor het zoekwoord waarop iemand zoekt, dus het is belangrijk om de juiste zoekwoorden te gebruiken, maar overmatig gebruik van zoekwoorden kan leiden tot een lagere ranking of zelfs een straf van de zoekmachine.
  3. Maak gebruik van interne links om de gebruiker te helpen navigeren op je site en om de autoriteit van individuele pagina’s op je site te verhogen.
  4. Voeg alt-tags toe aan afbeeldingen op je site. Dit zijn kleine stukjes tekst die beschrijven wat de afbeelding laat zien en kunnen door zoekmachines worden gelezen. Dit kan helpen om je afbeeldingen beter te laten verschijnen in afbeeldingszoekresultaten.
  5. Maak gebruik van een SEO-vriendelijke URL-structuur. Dit betekent dat de URL’s van je pagina’s logisch en gemakkelijk te begrijpen zijn voor zoekmachines en gebruikers.
  6. Voeg een sitemap toe aan je site. Dit is een lijst met alle pagina’s op je site en kan door zoekmachines worden gebruikt om je site beter te indexeren.
  7. Maak gebruik van header-tags (H1, H2, etc.) om de structuur van je inhoud aan te geven. Dit maakt het voor zoekmachines gemakkelijker om te begrijpen wat elke pagina gaat over en kan ook helpen om de gebruiksvriendelijkheid van je site te verhogen.
  8. Zorg ervoor dat je site gemakkelijk te lezen is op mobiele apparaten. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphones om te zoeken, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je site goed werkt op mobiele apparaten.
  9. Maak gebruik van sociale media om je site te promoten. Dit kan helpen om je site bekendheid te geven en kan ook leiden tot meer verkeer naar je site.
  10. Zorg ervoor dat je site regelmatig wordt bijgewerkt met nieuwe, relevante inhoud. Zoekmachines houden van actuele sites en kunnen sites die regelmatig worden
Geplaatst in de categorie: Blog

WordPress plugin maken met ChatGPT

ChatGPT passeerde vandaag de 1 miljoen gebruikers en op Twitter bruist het van vragen en toepassingen voor de AI-aangedreven chatbot. Het taalmodel, gemaakt door OpenAI, wordt mogelijk gemaakt door GPT-3.5, een reeks modellen die zijn getraind op tekst en code.

Terwijl sommigen bezig zijn met het voorspellen van het einde van zoekmachines, zijn anderen gefascineerd door het potentieel van AI-systemen om het creatieproces fundamenteel te hervormen. WordPress-ontwikkelaar Johnathon Williams bracht dit in praktijk toen hij ChatGPT vroeg om een ​​WordPress-plug-in te ontwikkelen.

Gewoonlijk is het maken van plug-ins een taak die een bepaald niveau van technische vaardigheid vereist. Williams toonde aan dat ChatGPT, met een beetje deskundige begeleiding, de hoeveelheid tijd die nodig is om WordPress uit te breiden drastisch kan verkorten.

Williams installeerde de plug-in en ontdekte dat deze bij de eerste poging werkte. Hoewel hij de prompt voor deze eerste poging niet opsloeg, publiceerde hij een samenvatting op GitHub van de gegenereerde code.

Bij een tweede poging om een ​​andere plug-in te maken, gebruikte hij de volgende prompt:

ChatGP maak een aangepaste WordPress-plug-in genaamd “Big Daddy Media” die afbeeldingen ouder dan een jaar uit de mediabibliotheek verwijdert. OOP. Aangepast beheerdersscherm. één knop verwijderen. log de volledige URL van alle verwijderde mediabestanden.

Zie hieronder zijn tweet ook:

Hij publiceerde een schermopname van ChatGPT tijdens het maken van de plug-in: Bekijk hier het filmpje op Twitter

Williams zei dat hoewel hij gemengde resultaten had met zijn prompts, hij de beste resultaten kreeg door ChatGP te vragen volledige functies te genereren in plaats van specifieke filters of acties.

Theoretisch, met aanvullende training over best practices voor plug-ins en gemeenschappelijke architectuur, zou ChatGP door mensen van alle niveaus kunnen worden gebruikt om WordPress op creatieve manieren uit te breiden.

“Binnenkort zal het beschrijven van de WordPress-plug-in die je nodig hebt voor ChatGPT sneller een nieuwe genereren dan het zoeken naar een bestaande in de plug-in-directory”, zei Williams. “Dit geldt natuurlijk niet voor alle soorten plug-ins. Maar voor relatief eenvoudige plug-ins die gevestigde trucs uitvoeren … nou, *zeer binnenkort* zou waarschijnlijk ‘nu’ moeten zijn.’

 

 

Geplaatst in de categorie: Blog