Is jouw WordPress website mobielvriendelijk?

Heb je geen idee of jouw WordPress website voor mobiele bezoekers goed toegankelijk is? Wij hebben enkele handige tips voor je op een rijtje gezet om dit te checken. Zie onder.

Google’s mobile friendly test
Dit is één van de meest populaire en makkelijkste manieren om de mobielvriendelijkheid van je site te testen. 

Fetchen als Google
Search Console laat zien hoe Google’s bots jouw mobiele WordPress site zien.  Lees verder.. “Is jouw WordPress website mobielvriendelijk?”

Geplaatst in de categorie: Blog

Update: WordPress 4.8.1

Versie 4.8.1 van WordPress is uitgekomen. Met dit programma, dat onder een gpl-licentie beschikbaar wordt gesteld, is het mogelijk om een weblog op te zetten en bij te houden. WordPress is eenvoudig in te stellen en kan binnen vijf minuten draaien als er al een server met php en MySQL beschikbaar is. Er zijn mogelijkheden om de functionaliteit van WordPress, naast bloggen, verder uit te breiden en het uiterlijk met plug-ins en thema’s aan te passen. In versie 4.8 treffen we onder meer vernieuwde widgets aan voor het invoegen van afbeeldingen, geluid, video en tekst. In deze update zijn verder nog een kleine dertig verbeteringen aangebracht (bron: tweakers.net).   Lees verder.. “Update: WordPress 4.8.1”

Nieuw Magento lek ontdekt, SUPEE-9767 patch uitgebracht

downloadMagento heeft een nieuwe patch uitgebracht: SUPEE-9767. Deze patch dicht een kritiek veiligheidslek, wat kwaadwillenden in staat stelt om het beheer van de hele shop over te nemen. Het is echt van groot belang zo snel mogelijk de patch te (laten) installeren.

Heb je hulp nodig met het uitvoeren van de patch trek gerust bij ons aan de bel. Check hier of de patch goed is uitgevoerd of dat je shop nog kwetsbaar is: https://www.magereport.com.

Download de patch hier.

Gebruik je Magento 2? Update dan via System > Web Setup Wizard > System Upgrade

WooCommerce 3.0 is uit

De volgende grote update voor Woocommerce is uit, via het admin panel krijg je hier een notificatie over. Let op: dit is een grote update, voer deze eerst uit op een afgesloten omgeving voordat je het live doorvoert! Er wordt veel code overgeschreven, zorg dus altijd voor een werkende backup van je bestanden en de database.

Wat zijn de belangrijkste verbeteringen?

  • Verbeterde lightbox/ afbeeldingen functionaliteit
  • Snelheid en performance verbeteringen
  • CRUD classes zijn toegevoegd
  • CLI toegevoegd, powered by de REST API

 

Lees verder.. “WooCommerce 3.0 is uit”