Automatische Woocommerce CSV/ Excel bestellingen exporteren naar boekhouder

Vaak krijgen we van klanten met een Woocommerce de webwinkel de vraag of de order administratie automatisch naar de boekhouder verzonden kan worden. Er zijn veel boekhoudpakket die automatische koppelingen/ plugins hebben voor Woocommerce zoals Eboekhouden/ Exact etc. Maar vaak nog hebben onze klanten een boekhouder die met een eigen systeem werkt, waarbij een automatische koppeling niet voor handen is. En ook te kostbaar is om te ontwikkelen. In dat geval laten we Woocommerce automatisch per kwartaal de orders in een CSV/ Excel bestand mailen naar de boekhouder. Hierbij kunnen we ook de indeling van de CSV/ Excel aanpassen zodat de boekhouder deze direct kan importeren in zijn/ haar boekhoudpakket. Voor klanten die buiten Nederland verkopen versturen we per land een aparte CSV/ Excel.

Op deze manier hoeven onze klanten niet elk kwartaal de administratie zelf aan te leveren aan de boekhouder, wat een hoop rompslomp is. Onze klanten zijn erg blij met deze oplossing. Is het ook iets voor jou? Probeer dan deze betaalde plugin voor Woocommerce waarmee wij automatisch de order administratie laten versturen. Heb je hulp nodig met de installatie of configuratie van de plugin, trek dan gerust aan de bel.

Geplaatst in de categorie: Blog

Wederverkopers in Woocommerce

We krijgen van onze klanten met een Woocommerce webwinkel weleens de vraag of ze ook wederverkopers kunnen toelaten. Uiteraard kan dat. Vrij eenvoudig ook met een geweldige plugin die we hiervoor gebruiken. We gebruiken hiervoor de Wholesale suit plugin voor Woocommerce. Met Wholesale Suite kunt u uw hele groothandel online brengen, zodat u kunt stroomlijnen en meer winst kunt maken.
Het geeft uw groothandelsklanten een geweldige bestelervaring naast uw normale winkel. Hieronder de 3 grootste pluspunten van de Wholesale suit plugin voor Woocommerce.

Lees verder.. “Wederverkopers in Woocommerce”

Geplaatst in de categorie: Blog

Waarom krijg ik de melding “kan map uploads/… niet aanmaken” bij het uploaden?

Na de omzetting van de oude naar de nieuwe omgeving kan het in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat bij het uploaden van nieuwe plaatsen en dergelijke binnen “Kan map uploads/… niet aanmaken. Is de bovenliggende map beschrijfbaar door de server?” geeft.

Deze wordt veroorzaakt door een fout ingestelde upload_path setting in WordPress. Deze setting is op meerdere manieren aan te passen: Lees verder.. “Waarom krijg ik de melding “kan map uploads/… niet aanmaken” bij het uploaden?”

Geplaatst in de categorie: Blog

WordPress en Woocommerce in meerdere talen

Een veel gehoorde wens van klanten is dat ze hun WordPress en/ of Woocommerce webshop meertalig willen maken. Hiervoor zijn meerdere oplossingen mogelijk. We sommen de twee meest voor de hand liggende oplossingen op met bijbehorende voor- en nadelen.

1. Meertaligheid mbv. een Plugin (WPML bijvoorbeeld):

Voordelen:

  • Snel, je installeert een plugin en je kunt aan de slag met vertalen
  • Goedkoop, je dient alleen de plugin te kopen
  • Goed beheersbaar, je behoudt 1 WordPress dashboard en 1 database
  • Je kunt je tekst gemakkelijk naar een vertaalbureau sturen. Ze kunnen het direct in de WordPress omgeving vertalen waarna jij goedkeuring kunt geven om het te publiceren op je website
  • Externe koppelingen via de API (zoals Channable) snappen automatisch welke taal ze moeten gebruiken

Nadelen:

  • Leercurve is relatief hoog bij WPML, het werkt heel goed maar om het te begrijpen dien je er wel wat tijd in te stoppen. Er zijn wel goede handleidingen beschikbaar
  • Je hebt 1 database, performance kan een issue worden gezien alles uit 1 tabel (WP_POST) uitgelezen moet worden. Al is dit met goede hosting relatief gemakkelijk op te lossen

Lees verder.. “WordPress en Woocommerce in meerdere talen”

Geplaatst in de categorie: Blog