Hoe onderhoud ik mijn WordPress website?

Vaak horen we van klanten wat moeten we doen om WordPress te onderhouden en niet kwetsbaar te maken voor hacks. Daarom sommen we hieronder op wat je kunt doen om jouw WordPress website goed te onderhouden.

– Updates doorvoeren

Updates komen vaak uit naar aanleiding van security issues of hacks. Het is daarom essentieel dat je altijd alle plugins doorvoert, voor zowel de core van WordPress/ de plugins en de thema’s. Niet updaten betekent eigenlijk dat je vroeg of laat een keer gehackt gaat worden(!).

– Backups maken (!)

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, zonder goede backups ben je nergens. Bij problemen kun je gaan grasduinen naar de oorzaak. Welke plugin je wellicht moet back-rollen. Maar sneller ben je weer online als je even een backup terugzet. Je kunt dan ook gemakkelijk een staging omgeving maken waarop je in alle rust het probleem kunt gaan verhelpen. Om daarna, als je het probleem verholpen hebt, de wijzigingen weer terug naar de live omgeving te pushen. De dienst die wij hiervoor gebruiken is Blogvault. Lees verder.. “Hoe onderhoud ik mijn WordPress website?”

Geplaatst in de categorie: Blog

WordPress pagebuilder met behulp van Advanced Custom Fields

Wij zijn geen fan van pagebuilders zoals Elementor in WordPress. Deze zijn vaak onnodig zwaar en vormen een zware belasting voor de database. Daarnaast wordt de back-end voor de eindgebruiker onnodig complex. En een bijkomend nadeel van pagebuilders zoals deze, klanten installeren ze vaak en vergeten daarna te updaten. Mede ook omdat hier een licentie voor afgesloten moet worden.

Maar wat dan? Wij krijgen ook vaak de vraag van klanten om flexibel te zijn in de opmaak van hun pagina’s. Ze willen dan zelf de opbouw bepalen van een pagina. Eerst wat tekst, dan een foto en wellicht een slider nog erbij. Kan dat niet zonder een pagebuilder zoals Elementor? Jawel, wij gebruiken daar de plugin Advanced Custom Fields voor. En dan specifiek de ‘Flexible Fields’ mogelijkheid binnen die plugin. Op deze manier geven we onze klanten de vrijheid zelf pagina’s op te bouwen. Maar houden we wel de performance op peil en zorgen we ervoor dat de back-end niet nodeloos complex wordt.

Benieuwd geworden? Kijk dan eens op de site van Advanced Custom Fields voor meer informatie over het inzetten van ‘Flexibel fields’.

Geplaatst in de categorie: Blog

WordPress sites backup maken, staging omgeving en mergen

Een onmisbare tool voor ons is al jarenlang Blogvault. Met deze online tool is het heel eenvoudig backups te maken van je WordPress site, dit gebeurt automatisch elke dag tot 90 dagen terug in de tijd. Zo heb je altijd een betrouwbare backup. Op een andere omgeving dan je eigen hosting omgeving, wel zo veilig. Wat ook heel handig werkt is het opzetten van een staging omgeving, een kopie van je website, om wijzigingen op door te voeren. Zodra je klaar bent met de wijzigingen voer je deze met een druk op de knop door naar je live omgeving. Lees verder.. “WordPress sites backup maken, staging omgeving en mergen”

Geplaatst in de categorie: Blog

Dynamische Woocommerce tags in Whatsapp

Recent een leuke nieuwe feature toegevoegd in een Woocommerce webshop van een van onze klanten. Dynamische tags in Whatsapp berichten. Wat is dat zul je wellicht denken? Het is vrij simpel, wanneer een klant op een productpagina is en een vraag wil stellen over een product dan is het voor de service afdeling natuurlijk handig als de naam van het product meteen in het whatsapp bericht staat. Lees verder.. “Dynamische Woocommerce tags in Whatsapp”

Geplaatst in de categorie: Blog