Hoe kan ik een WordPress site kopiëren?

De mogelijkheid om een ​​WordPress-site te kopiëren is om verschillende redenen erg handig, vooral als u een herontwerp overweegt of voor testdoeleinden. Een kopie van een WordPress-site is ook handig als u nieuwe websites implementeert voor clients met dezelfde instellingen, plug-ins en thema’s. In dit bericht zullen we in slechts enkele stappen beschrijven hoe u een WordPress-site kunt kopiëren.

Aan de slag: de componenten van een WordPress website

Een WordPress-website bestaat uit twee basiscomponenten. Beide componenten moeten worden opgenomen om een ​​kopie van uw website te hebben:

1. De WordPress-database. De WordPress-database bevat de inhoud (tekst) van uw WordPress-berichten, pagina’s, opmerkingen en gebruikers.

2. De bestanden die ervoor zorgen dat uw WordPress-website werkt. Uw WordPress-website bevat honderden bestanden die samenwerken om uw website te laten werken. Deze bestanden omvatten de kern WordPress-bestanden, alle bestanden die u hebt geüpload naar uw mediabibliotheek (.jpg, .png, enz.), Javascripts, PHP-scripts en andere codebestanden, plus al uw thema- of plug-inbestanden. Bovendien moet u al uw bestanden naar uw WordPress-directory (inclusief submappen) en uw .htaccess-bestand kopiëren. Deze bestanden worden niet opgeslagen in uw WordPress-database.

Een kopie maken van uw WordPress-website is net zoiets als een back-up maken

Het kopiëren van uw WordPress-website lijkt erg op het maken van een back-up. Een WordPress-back-up maakt in wezen een kopie van uw volledige WordPress-installatie (inclusief uw WordPress-database en alle bestanden in uw WordPress-installatie). Net als het maken van een back-up, hebt u ook een eenvoudige manier nodig om toegang te krijgen tot uw back-upbestanden in een downloadbaar formaat.

Hoe een WordPress-site te kopiëren: de handmatige methode

In dit gedeelte bespreken we de handmatige methode voor het kopiëren van een WordPress-site. Als u niet vertrouwd bent met het bewerken van code of het bladeren door bestanden op uw server, kunt u doorgaan.
De database van uw site kopiëren

1. Om de database van uw site te kopiëren, hebt u toegang tot phpMyAdmin op de server van uw site nodig. Als snelle referentie vindt u het phpMyAdmin-pictogram nadat u bent ingelogd bij cPanel.

 

2. Klik op het phpMyAdmin-pictogram en log in. (Als u al bent aangemeld bij cPanel, zou phpMyadmin automatisch moeten worden gestart.)

3. Selecteer uw WordPress-database aan de linkerkant van de pagina. In dit voorbeeld is de naam van de database “wp”.

4. U zou nu alle tabellen in uw WordPress-database moeten zien (bijvoorbeeld: wp_commentmeta, wp_comments, wp_options, wp_posts, etc.)
5. Klik op het tabblad ‘Exporteren’ op de bovenste set tabbladen. Selecteer de optie “Snel” en klik op de knop Go.

Uw databasebestand moet automatisch worden gedownload in .sql-indeling. Afhankelijk van de databasegrootte kan dit enkele seconden duren.

Bestanden van uw website kopiëren

U kunt een FTP-client gebruiken om de bestanden op uw server handmatig naar een map op uw computer te kopiëren. Nadat u de bestanden heeft gedownload, kunt u deze zip- of comprimeren tot een zip-bestand. Opmerking: afhankelijk van de grootte van uw site, kan deze download enige tijd duren.

De BackupBuddy-plug-in gebruiken om een ​​te kopiëren. De eenvoudige manier!

De back-upplug-in WordPress, BackupBuddy, maakt het kopiëren van WordPress-sites veel eenvoudiger dan de handmatige methode. Met BackupBuddy is het niet nodig om bestanden handmatig te exporteren of downloaden.

Hier zijn een paar manieren waarop BackupBuddy het kopiëren van een WordPress-site eenvoudiger maakt:

  1. U kunt uw WordPress-site rechtstreeks vanuit uw WordPress-dashboard kopiëren (u hoeft niet in te loggen op cPanel of een FTP-client).
  2. Je kunt je hele WordPress-website (inclusief je database en bestanden) binnen enkele minuten (soms seconden) in een zipbestand downloaden.
  3. U kunt uw websitekopie snel verplaatsen naar een nieuwe locatie, zoals een ander domein, host of testserver met het ImportBuddy-script van BackupBuddy.

Aan de slag met de BackupBuddy

1. Installeer en activeer de BackupBuddy-plug-in op uw WordPress-website om te beginnen. U kunt BackupBuddy hier kopen en vervolgens het zip-bestand van de plug-in downloaden van het iThemes-lid
2. Nadat u de BackupBuddy-plug-in hebt geactiveerd, vouwt u het BackupBuddy-menu aan de linkerkant van uw WordPress-dashboard uit en klikt u op de link ‘Backup’.
3. Klik op de pagina Back-up op de knop Back-up voltooien om een ​​back-up te maken van de bestanden en database van uw site.

4. Nadat de back-up is voltooid, kunt u uw back-upbestand downloaden als zipbestand naar uw computer. Dit back-upbestand is in wezen een volledige kopie van4. Nadat u het back-up zipbestand hebt gedownload, kunt u het uitbreiden om de inhoud te zien. Dit is de kopie van uw website. uw WordPress-site.

4. Nadat u het back-up zipbestand hebt gedownload, kunt u het uitbreiden om de inhoud te zien. Dit is de kopie van uw website.

 

 

 

 

 

Hoe een WordPress Site te kopiëren naar een ander domein, host of staging-server te verplaatsen

Zodra u een kopie van uw WordPress-site heeft, wilt u deze waarschijnlijk gebruiken voor een testomgeving of voor ontwikkeling. Om dit te doen, moet u uw WordPress-site-kopie naar een andere map op uw server verplaatsen, naar een nieuw domein of naar een localhost.

De handmatige methode om uw WordPress-site te verplaatsen

Als u geïnteresseerd bent in het handmatig verplaatsen van uw websitekopie, gebruikt u deze twee berichten als referentie. Deze berichten bevatten meer diepgaande instructies als u het handmatig wilt aanpakken.

Van de WordPress Codex: WordPress verplaatsen
Van de WordPress Codex: Uw database herstellen vanuit back-up

Hoe BackupBuddy te gebruiken om uw WordPress-site te verplaatsen

BackupBuddy maakt het proces van het verplaatsen van een WordPress-website eenvoudig door het proces te automatiseren.

BackupBuddy verwijdert bijvoorbeeld deze gecompliceerde stappen uit het proces:

  1. Wp-config.php bewerken met de MySQL-databasenaam, de gebruiker en het wachtwoord van de nieuwe server.
  2. Zoeken en vervangen in uw hele database om URL’s te wijzigen
  3. Geüploade media wijzigen om naar de nieuwe locatie te verwijzen
  4. Geserialiseerde gegevens migreren

How to Move Your WordPress Site with BackupBuddy

1. Download uw volledige back-upbestand en laat het in de zip-indeling staan ​​(zie stap 1 – 4 hierboven in het gedeelte “Aan de slag met BackupBuddy”). Opmerking: pak het back-upbestand niet uit.

2. Navigeer naar de pagina Herstellen / migreren in het menu BackupBuddy. Klik op de knop om het ImportBuddy-script te downloaden.

 

3. Bevestig uw ImportBuddy-wachtwoord. In het venster dat verschijnt, voert u een nieuw wachtwoord in of laat dit leeg om het ImportBuddy-wachtwoord te gebruiken dat u hebt ingesteld toen u BackupBuddy voor het eerst installeerde. Dit wachtwoord is belangrijk omdat het het ImportBuddy-script vergrendelt tegen ongeautoriseerde toegang. Klik op OK en het downloaden begint.

4. Voor het volgende deel van het proces moet u een database op uw server maken voor uw gekopieerde WordPress-site. BackupBuddy zorgt ervoor dat u de database uit uw exemplaar haalt en de tabellen vervangt, maar u hebt nog steeds een nieuwe, lege database nodig.

Zorg ervoor dat u de databasenaam, gebruikersnaam en wachtwoord kopieert die u in dit gedeelte maakt om later te gebruiken tijdens het ImportBuddy-migratieproces.

Zie dit bericht voor stapsgewijze instructies voor het maken van een nieuwe MqSQL-database:
Een stapsgewijze handleiding voor het verplaatsen van een WordPress-site naar een nieuw domein met BackupBuddy

 

5. Upload vervolgens het backup-zipbestand en het ImportBuddy-bestand naar de map van de nieuwe / verplaatste site op uw server. (Kort gezegd is een map de plek waar uw WordPress-site op uw server ‘leeft’. Alle bestanden die de WordPress-site uitvoeren, bevinden zich in deze map (map). Voor deze stap kunt u FTP-toegang tot de server of het bestand gebruiken Manager binnen uw cPanel. U hoeft alleen maar toegang te hebben om bestanden op uw server te uploaden (of te verwijderen).

 

6. Open de map (map) van de uiteindelijke locatie van de WordPress-site. Opmerking: de meeste hostingproviders stellen de map automatisch in en geven deze een naam wanneer u de domeinnaam toevoegt aan uw hostingaccount. Uw mappen bevinden zich in de map / public_html. BELANGRIJK: deze map moet leeg zijn voordat u het back-up zipbestand en het importbuddy.php-bestand uploadt. Als er bestaande bestanden in deze map zijn, ga je gang en verwijder ze zodat je een lege map hebt.

 

7. Upload het importbuddy.php-bestand en het backup-zipbestand naar deze lege map. U kunt de Upload-functie hier in Bestandsbeheer gebruiken. 14. Nadat u het importbuddy.php-bestand en het back-up-zipbestand hebt geüpload, ziet de map er als volgt uit:

8. Deze laatste reeks stappen leidt u door het gebruik van ImportBuddy om de siteverplaatsing af te ronden. Navigeer naar de site-URL / importbuddy.php. Voor onze voorbeeldsite-verplaatsing bezoeken we deze link in uw browser: http://mywpsitecopy.com/importbuddy.php

9. Volg de resterende ImportBuddy-stappen om de siteverplaatsing te voltooien. Voer uw nieuwe database-gegevens in bij stap 3. Controleer bij de laatste stap of de site werkt door op de site-URL te klikken.

10. Klik op de knop “Opruimen voltooien”. Dat is het! U hebt uw WordPress-site-kopie met succes verplaatst naar een nieuwe locatie.

 

Geplaatst in de categorie: Blog