Hoe optimaliseer ik mijn WordPress site voor Google? Top 10 tips.

Een vraag die we vaak krijgen is hoe je zelf je WordPress site gemakkelijk kunt optimaliseren voor Google. Met behulp van de Yoast SEO plugin is dit ook zeker geen rocket science.

Hieronder de 10 best practice tips om jouw site te optimaliseren voor Google.

  1. Voeg een zoekwoordgericht titel en meta-beschrijving toe aan elke pagina op je site. Dit helpt zoekmachines om te begrijpen wat elke pagina gaat over en kan helpen om je site te laten verschijnen in zoekresultaten.
  2. Maak gebruik van zoekwoorden in de inhoud van je site, maar overdrijf het niet. Zoekmachines kijken naar de relevantie van je inhoud voor het zoekwoord waarop iemand zoekt, dus het is belangrijk om de juiste zoekwoorden te gebruiken, maar overmatig gebruik van zoekwoorden kan leiden tot een lagere ranking of zelfs een straf van de zoekmachine.
  3. Maak gebruik van interne links om de gebruiker te helpen navigeren op je site en om de autoriteit van individuele pagina’s op je site te verhogen.
  4. Voeg alt-tags toe aan afbeeldingen op je site. Dit zijn kleine stukjes tekst die beschrijven wat de afbeelding laat zien en kunnen door zoekmachines worden gelezen. Dit kan helpen om je afbeeldingen beter te laten verschijnen in afbeeldingszoekresultaten.
  5. Maak gebruik van een SEO-vriendelijke URL-structuur. Dit betekent dat de URL’s van je pagina’s logisch en gemakkelijk te begrijpen zijn voor zoekmachines en gebruikers.
  6. Voeg een sitemap toe aan je site. Dit is een lijst met alle pagina’s op je site en kan door zoekmachines worden gebruikt om je site beter te indexeren.
  7. Maak gebruik van header-tags (H1, H2, etc.) om de structuur van je inhoud aan te geven. Dit maakt het voor zoekmachines gemakkelijker om te begrijpen wat elke pagina gaat over en kan ook helpen om de gebruiksvriendelijkheid van je site te verhogen.
  8. Zorg ervoor dat je site gemakkelijk te lezen is op mobiele apparaten. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphones om te zoeken, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je site goed werkt op mobiele apparaten.
  9. Maak gebruik van sociale media om je site te promoten. Dit kan helpen om je site bekendheid te geven en kan ook leiden tot meer verkeer naar je site.
  10. Zorg ervoor dat je site regelmatig wordt bijgewerkt met nieuwe, relevante inhoud. Zoekmachines houden van actuele sites en kunnen sites die regelmatig worden
Geplaatst in de categorie: Blog