Hoe voorkom ik automatische WordPress updates?

Waarom zou je automatische WordPress updates uitschakelen?

Vooral als je bepaalde plugins en thema’s ingeschakeld hebt staan die niet altijd direct compatibel zijn met nieuwe WordPress versies, dan kan het interessant zijn om auto-updates uit te schakelen om te vermijden dat je website niet helemaal optimaal meer werkt. Echter kunnen er een legio andere redenen zijn waarom je liever zelf zou willen updaten. Zo kan het zijn dat je liever zelf de controle over je website in handen hebt, of dat je sommige versies niet wil installeren omwille van een specifieke reden. In dit geval is het uitschakelen een interessante optie.

Automatische WordPress updates uitschakelen

Het uitschakelen van het automatisch updaten van je WordPress installatie is zeer eenvoudig. In je wp-config.php bestand dien je simpelweg de volgende regel code toe te voegen:

define( ‘WP_AUTO_UPDATE_CORE’, false );

Het toevoegen van deze regel zou het automatisch updaten van je WordPress installatie onmiddellijk uitschakelen. Je zal echter nog wel een melding krijgen in je WordPress dashboard als er een nieuwe WordPress versie beschikbaar is, zodat je eenvoudig zelf kan blijven updaten – in je eigen tijd. In de meeste gevallen adviseren we echter wel dat je de auto-update functie van WordPress ingeschakeld laat, gezien een nieuwe versie in bijna alle gevallen de meest veilige versie zal zijn.

Geplaatst in de categorie: Blog