Hosting voor jouw WordPress of Magento website

hostingEen veel gestelde vraag van klanten is welk hostingpakket geschikt is voor hun WordPress of Magento configuratie.

Nu is de keuze van het CMS al een belangrijke factor voor het bepalen van het juiste hostingpakket. Zo kun je WordPress prima op een zogenaamd Shared Hosting platform zetten, dit biedt voldoende prestatie voor een kleine WordPress site. Maar een grote WordPress site of Magento webshop zal hier niet op draaien, hiervoor heb je een zogenaamde Virtual Private Server nodig. Magento is sowieso een zwaarder pakket wat meer vraagt van de server.  Maar hoe weet je nu welk pakket geschikt is voor jou? Daarover gaan we je meer vertellen in deze blogpost. Wil je liever dat wij de hosting voor jou uit handen nemen en je compleet ontzorgen? Klik dan hier.

De termen beginnen je misschien al te duizelen, maar het is eenvoudiger dan je denkt. Laten we het eens uitleggen aan de hand van een voorbeeld dat meer tot de verbeelding spreekt. Het kopen van een huis.

 

 

 

Shared Hosting: Vergelijk dit met het wonen in een appartementencomplex, als de buren een feestje houden met veel lawaai en aanloop dan heb jij hier last van. Dus als het heel druk wordt bij de voordeur dan kunnen mensen jouw appartement  minder goed bereiken. Leidt het feestje tot zoveel overlast en moet de politie komen dan sluiten ze het hele complex, dus ook jouw appartement. Ook deel je alle voorzieningen/ leidingen, dus de verwarming en het water wordt gedeeld over alle appartementen met 1 hoofdaansluiting. Zet elk appartement tegelijkertijd de verwarming open dan kan het zijn dat er niet genoeg capaciteit is vanuit de centrale voorziening om jouw appartement ook optimaal te verwarmen. Je hoeft je appartement niet zelf in te richten en ook het onderhoud wordt uit handen genomen.

Virtual Private Server: Vergelijk dit met het wonen in een rijtjeshuis. Je hebt je eigen voordeur en overlast bij de buren merk jij niks van (tenzij de muren heel dun zijn, maar daar gaan we hier niet vanuit). Als de politie komt bij problemen dan zullen ze jouw huis niet ook sluiten. Je hebt daarnaast ook je eigen vaste leidingen met verwarming en lopend water. Het maakt dus niet uit of de buurman ook de verwarming vol open heeft staan, je hebt altijd genoeg gas om jouw huis optimaal te verwarmen gezien je je eigen toevoerleiding hebt. Het huis staat dus wel in een blok, zo deel je de tussenmuur, maar het huis heeft zijn eigen voorzieningen en dus nooit overlast van andere huizen in de omgeving. Je zult wel zelf het huis moeten inrichten en onderhouden.

Dedicated hosting: Je hebt een vrijstaand huis op een eigen stuk land met je eigen voorzieningen. Je bent helemaal nergens afhankelijk van en deelt ook niks met niemand. Je zult het huis wel zelf moeten inrichten en onderhouden.

Een Dedicated Server gaan we verder niet op in. Dit is doorgaans alleen noodzakelijk voor echt grote bedrijven, zoals een Wehkamp of Bol.com. Een doorsnee gebruiker zal hier geen gebruik van maken.

 

We kunnen ons voorstellen dat het voor een leek best ingewikkeld is om de hosting, en dan met name de VPS hosting zelf te organiseren. Je kunt dit ook uit handen laten nemen door ons.  Klik hier voor meer informatie hierover.

 

 

 

 

 

Geplaatst in de categorie: Blog