Kritieke fout WordPress na update 6.1

 

Is jouw WordPress site ook offline na de update naar WordPress core versie 6.1? Dan maak jij hoogstwaarschijnlijk ook gebruik van de vertaalplugin WPML. De laatste WordPress versie zorgt voor een kritieke fout icm. WPML.

WordPress 6.1 is deze week uitgebracht en introduceert kritieke problemen met WPML. WPML heeft inmiddels een BETA update uitgebracht die dit verhelpt. Namelijk WPML 4.5.12 en String Translation 3.2.3. Enig nadeel, dit zijn BETA updates en worden niet doorgevoerd op de reguliere wijze zoals andere updates. Dus als je zelf ze handmatig niet hebt doorgevoerd draait je site nog op de oude versies. En zal je site plat gaan zodra je update naar WordPress 6.1.

Hoe de WPML- en String Translation-bèta’s te installeren?

We raden af ​​om bètaversies op een live productiesite te installeren zonder eerst op een staging site te testen.

Ga in de backend van WordPress naar Plug-ins → Nieuwe toevoegen en klik op het tabblad Commercieel. Kies het kanaal voor bèta-updates. Klik op Overschakelen om de site bij te werken naar de nieuwste beschikbare bètaversies.

Een andere manier om dit probleem op te lossen is door de WordPress core terug te draaien/ downgraden naar versie 6.0. En dan nog even te wachten op de officiele updates vanuit WPML. Daarna kun je dan weer terug updaten naar WordPress 6.1.

Heb jij hulp nodig bij bovenstaande neem dan contact met ons op.

Geplaatst in de categorie: Blog