Mailchimp template laten maken

Mailchimp is een van de meest gebruikte manieren om nieuwsbrieven te versturen. Logisch, want in veel gevallen is het helemaal gratis (tot 2000 abonnees). Bovendien werkt het ook nog eens heel intuïtief en kun je er vrijwel zeker van zijn dat je e-mail ook daadwerkelijk aankomt. Maar, wat is een Mailchimp template nu eigenlijk? En zijn Mailchimp templates enkel geschikt voor het versturen van nieuwsbrieven? Aan de hand van Mailchimp templates kun je gemakkelijk en snel email nieuwsbrieven versturen. Mailchimp biedt voor het design van je nieuwsbrief een hoop vrij te gebruiken templates, maar wat als:

  • jouw gewenste layout en stijl niet te realiseren zijn met de standaard drag & drop editor?
  • je je eigen huisstijl wilt kunnen toepassen?
  • je een eigen lettertype wilt gebruiken?

Kortom, wat als je iets anders wilt dan al die andere nieuwsbrieven in je mailbox. Je wil niet meer net als iedere andere organisatie met standaard Mailchimp templates blijven werken.

Als je een een design hebt in Photoshop (of Sketch / Illustrator/ InDesign/ PDF) dat je vertaald wilt hebben naar een Mailchimp template dan ben je bij ons aan het juiste adres! Via slicing en basing kunnen wij ieder concept omtoveren tot een unieke Mailchimp nieuwsbrief. Overtuigd? Klik dan meteen hier om je design te uploaden. Je ontvangt binnen 24 uur vrijblijvend een offerte. Wil je nog wat meer informatie over HakHak en onze kennis? Lees dan vooral verder!

Waar moet je rekening mee houden bij het laten maken van een Mailchimp layout?

► Een ‘code your own’ layout in Mailchimp kan niet worden gebruikt in een Free of Essential Mailchimp account, zorg dus dat je op z’n minst een Standard account hebt.
► Denk na over het gebruik van ‘Repeatable or Variable Content Blocks’. Mailchimp biedt in haar eigen Template Language de optie om bepaalde blokken variabel te maken. Welke blokken wil je verbergen of (onder zichzelf) verdubbelen?
► Webfonts zijn niet zomaar te gebruiken. Mailchimp zelf noemt het ‘in the world of HTML email, they’re experimental at best’. Zorg dus voor standaard fonts als Arial, Verdana, etc. als fall-back fonts voor eventuele Webfonts.
► Mailchimp biedt 25 tokens voor het testen van layouts in diverse mail clients, ga daar dus spaarzaam mee om.
► Om je Mailchimp layout te kunnen inladen en testen hebben we toegang nodig tot het account, je kunt daarvoor tijdelijk ons team als gebruiker toevoegen aan het account.

Waarmee onderscheidt HakHak zich?

► All-in prijs, geen verborgen kosten/ meerprijs
► Geen ticketsystemen, eigen projectmanager op werkdagen telefonisch, per email of via Whatsapp bereikbaar

Wij vertalen jouw design naar een custom Mailchimp template

Van jouw design een Mailchimp template laten maken, lijkt misschien een simpele klus. Helaas is het dat niet. Hoe gaan wij jouw design omtoveren tot een unieke Mailchimp template? Hiervoor maken wij gebruik van slicing en basing.Slicing is het knippen van jouw ontwerp naar losse plaatjes en basing is het programmeren van de positie en eigenschappen van deze afbeeldingen in HTML en (S)CSS code. Er zijn vele programma’s die jou hiermee op weg kunnen helpen, maar een goede transitie in code kan alleen gedaan worden met hand-/maatwerk. Wij van HakHak zijn specialist in slicing en basing.

HTML/(S)CSS code in jouw Mailchimp template

Schone code is van belang om te zorgen dat je Mailchimp template goed te editten is met de standaard functionaliteiten van Mailchimp. Daarnaast verhoogt het de snelheid en zorgt het voor een betere gebruikerservaring. Onze code voldoet altijd aan de W3C standaard, daarmee ben je verzekerd van schone code. Kortom, door ons slice- en base-werk krijg jij een unieke Mailchimp template aangeleverd. Zo verstuur jij die unieke nieuwsbrief!

Responsive design

Met liquid/responsive code zorg je ervoor dat je grafische vormgeving zich altijd optimaal aanpast. Dit zorgt voor rust op het scherm en een optimale user experience, zodat men graag nog eens bij je terugkomt. Kortom, niet meer een basic nieuwsbrief gebaseerd op een van de vele Mailchimp templates. Maar een unieke e-mailnieuwsbrief, via slicen en basen op hoog niveau vertaald naar een unieke Mailchimp.

Slicing is een vak apart, HAKHAK.nl helpt je ermee!

Een enkel design of direct al jouw ontwerpen bij ons uitbesteden, is geen enkel probleem. Heel simpel gezegd: je levert de lay-out aan in jouw favoriete design programma, wij gaan slicen en basen en vervolgens krijg jij dé unieke en speciale Mailchimp template van ons terug. Wij leveren de bestanden voor jouw Mailchimp template standaard zonder enige naamsvermelding of portfolio-opname aan jou terug. Geheel white-label dus.

Complete service van A tot Z

Bij HAKHAK is jouw ontwerp in goede handen:

  • Schone code / HTML & CSS W3C
  • Specialisten in slicing en basing
  • Zoekmachine vriendelijk
  • Gratis support (3 maanden)
  • Geheimhoudingsverklaring (non-disclosure agreement)
  • De bestanden zijn volledig jouw eigendom
  • Mailchimp template vertaald naar een unieke nieuwsbrief

Hebben we je nu dan wel overtuigd? Klik hier om je bestanden te uploaden. Je ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte.