Woocommerce emails aanpassen

Van onze klanten krijgen we de vraag om de emails van Woocommerce te veranderen. Niet alleen de tekst, maar ook de kleuren. Is dat mogelijk, ja dat is mogelijk. Hiervoor hebben we een mooie plugin gevonden die dit mogelijk maakt. Deze plugin heet YayMail Pro – WooCommerce Email Customizer.

Met deze plugin is het voor jou mogelijk om zelf op eenvoudige wijze de Woocommerce emails helemaal naar wens aan te passen. Let wel even op met het gebruik van afbeeldingen, want standaard blokkeren email clients de afbeeldingen. Een ontvanger moet dan eerst toestemming geven om de afbeeldingen te zien.

Woocommerce emails zelf aanpassen

Via een intuïtieve interface in de backend van Woocommerce kan je zelf de Woocommerce emails aanpassen. De plugin werkt ook samen met WPML, zodat de Woocommerce mails per taal aanpasbaar zijn. Daarnaast heeft de plugin betaalde uitbreidingen, om nog meer emails van andere plugins aan te passen.

Waarom niet de Kadence WooCommerce Email Designer plugin gebruiken om de mails aan te passen?

Op zich is de Kadence WooCommerce Email Designer plugin ook een goede plugin om Woocommerce emails aan te passen. Deze is bovendien ook gratis. Maar er zit een vervelende ‘bug’ in deze plugin. Hij conflicteert namelijk namelijk met de WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips en meertaligheid dmv. WPML. Het heeft ons wat kruim gekost om hier achter te komen. Het probleem kwam naar voren bij een klant waarbij de ‘body text’ altijd in het Engels kwam te staan. Na lang zoeken kwamen we erachter dat dit kwam doordat de PDF plugin conflicteert met de Kadence plugin, waardoor de ‘body text’ altijd in het Engels in de mails kwam te staan. Ook al kwam een klant bijvoorbeeld uit Duitsland. De YayMail Pro – WooCommerce Email Customizer heeft dit probleem niet. Dus bespaar jezelf de hoofdpijn als je webshop meertalig is en de PDF plugin gebruikt en kies meteen voor de YayMail Pro – WooCommerce Email Customizer plugin.
 

Geplaatst in de categorie: Blog