Woocommerce in meerdere talen

Hoe maak je je Woocommerce webshop meertalig met WPML

Een webwinkel die in meerdere talen beschikbaar is, kan een breder publiek aanspreken en zelfs de omzet verhogen. Als je een Woocommerce webshop hebt, maakt WPML het gemakkelijk om deze meertalig te maken.

WPML is een WordPress plugin waarmee je je webshop meertalig kunt maken. Deze plugin is speciaal ontwikkeld voor Woocommerce, dus je kunt hem eenvoudig gebruiken in combinatie met je webshop. WPML biedt vele mogelijkheden voor het maken van meertalige webwinkels, zoals: B. Automatische vertaling van pagina’s en producten.

stap 1: Installeer en activeer WPML

Om aan de slag te gaan, moet WPML op uw website zijn geïnstalleerd en ingeschakeld. Ga hiervoor naar de map met plug-ins in uw WordPress-dashboard, zoek WPML, installeer het en schakel het in. Zorg ervoor dat u een geldige licentie voor WPML hebt om toegang te krijgen tot alle functies.

Stap 2: Configureer WPML

Na het activeren van WPML moet u de plug-in configureren. Ga naar WPML > Instellingen en selecteer Taalinstellingen in het menu. Hier kun je de taal van je webshop instellen en eventuele andere talen toevoegen die je wilt ondersteunen. U kunt ook instellen of u de widget voor taalselectie op uw website wilt weergeven.

Stap 3: Vertaal pagina’s en berichten

Nadat u uw taalvoorkeuren heeft ingesteld, kunt u beginnen met het vertalen van uw webpagina’s en berichten. Ga naar WPML > Vertalen en selecteer de pagina of het bericht dat je wilt vertalen. Voer uw vertaling in en sla deze op.

Stap 4: Vertaal producten en categorieën

WPML biedt ook de mogelijkheid om producten en categorieën te vertalen. Ga naar WPML > Producten en selecteer het product of de categorie die u wilt vertalen. Voer uw vertaling in en sla deze op.

Stap 5: test de webwinkel

Het is belangrijk om je webshop te testen als de vertaling klaar is. Ga naar het voorbeeld van de site en controleer of de vertalingen correct zijn en of de widget voor taalselectie werkt zoals verwacht. Met WPML kunt u uw pagina’s en producten ook handmatig vertalen. Dit is handig als u niet wilt dat bepaalde teksten automatisch worden vertaald. U kunt uw vertalingen ook importeren en exporteren om met anderen te delen of op een andere website te gebruiken.

Een ander handig kenmerk van WPML is de mogelijkheid om meerdere valuta’s te gebruiken. Hiermee kunt u productprijzen weergeven in de valuta van de bezoeker. Dit helpt bij de internationale verkoop.

Over het algemeen is WPML een geweldige plug-in voor het maken van meertalige webshops op Woocommerce. Het biedt veel mogelijkheden en is gemakkelijk in gebruik. WPML is een goede keuze als u wilt dat uw webshop meertalig is.

U kunt hier meer lezen over WPML.

Geplaatst in de categorie: Blog