Woocommerce live zoekfunctie sneller maken

Een snellere zoekfunctie zorgt voor meer omzet in je Woocommerce webshop. De standaard zoekfunctie van WordPress werkt ook in Woocommerce maar is niet ideaal. Het geeft geen suggesties en heeft ook geen dropdown die de resultaten laat zien voordat je naar de zoekresultaten pagina gaat. Er zijn diverse plugins te koop die de zoekfunctie voor Woocommerce verbeteren. Maar helaas werken deze niet allemaal even lekker. Elastic Search is een veel gebruikte zoekfunctie (bijv. in Magento) maar helaas is deze er niet voor WordPress, althans niet in een betaalbare variant.

Een zoekfunctie die we lange tijd zelf gebruikten was Yith Ajax Live Search. Deze is qua functionaliteit prima, er was alleen een groot nadeel aan deze betaalde zoekplugin. Hij gebruikt geen indexering voor het opslaan van zoekopdrachten. Daardoor werkt de zoekfunctie erg traag. Telkens als iemand een zoekopdracht intypt moest hij opnieuw de database tabellen gaan doorzoeken naar een match. Het raadplegen van de database kost tijd, zeker als de hosting niet optimaal ingeregeld is. Ook zorgt het voor onnodige server load.

Recent hebben we een betere Woocommerce zoekplugin ontdekt, namelijk FiboSearch. Deze zoekplugin kan gebruik maken van indexering in de betaalde versie. Hiermee geeft hij razendsnel de zoekresultaten weer zonder de database te moeten raadplegen. Benieuwd geworden? Test het maar eens op een Woocommerce van een van onze klanten Horseflex.nl. Super snel toch? Heb je hulp nodig bij de implementatie van deze zoekplugin, trek gerust aan bel.

Geplaatst in de categorie: Blog