WordPress 5 update problemen

WordPress heeft op 6 december versie 5.0 uitgebracht. De update bevat onder andere een gloednieuw standaardthema (Twenty Nineteen) en de niet onomstreden Gutenberg Editor. Deze op blokken gebaseerde editor moet het maken van posts flink vergemakkelijken.

 

Ik kan de teksten op mijn pagina’s en berichten niet meer aanpassen

Mocht je Gutenberg voor jouw WordPress-website (nog) niet actief willen gebruiken, installeer dan de plugin Classic Editor na het updaten. Zo kun je nog gewoon van de oude, bekende editor gebruikmaken. Je vindt deze plugin via je WordPress-dashboard (Plugins → Nieuwe toevoegen → zoek op ‘Classic Editor’) of download hem via de plugin pagina en installeer het handmatig.

Mijn website ziet er ‘vreemd uit’

Dit kan een cache probleem zijn. Leeg de cache van een caching plugin als je die gebruikt. Daarnaast kan het voorkomen dat bij sommige webhosting providers de cache ook ge-‘flushed’ moet worden.

Kan ik na het updaten naar WordPress 5 nog terug?

Het ‘downgraden’ van een WordPress installatie raden we af, als je een backup hebt van de website dan zou je die wel kunnen herstellen. Anders is het installeren van de Classic Editor plugin de beste oplossing.

 

Geplaatst in de categorie: Blog