WordPress pagebuilder met behulp van Advanced Custom Fields

Wij zijn geen fan van pagebuilders zoals Elementor in WordPress. Deze zijn vaak onnodig zwaar en vormen een zware belasting voor de database. Daarnaast wordt de back-end voor de eindgebruiker onnodig complex. En een bijkomend nadeel van pagebuilders zoals deze, klanten installeren ze vaak en vergeten daarna te updaten. Mede ook omdat hier een licentie voor afgesloten moet worden.

Maar wat dan? Wij krijgen ook vaak de vraag van klanten om flexibel te zijn in de opmaak van hun pagina’s. Ze willen dan zelf de opbouw bepalen van een pagina. Eerst wat tekst, dan een foto en wellicht een slider nog erbij. Kan dat niet zonder een pagebuilder zoals Elementor? Jawel, wij gebruiken daar de plugin Advanced Custom Fields voor. En dan specifiek de ‘Flexible Fields’ mogelijkheid binnen die plugin. Op deze manier geven we onze klanten de vrijheid zelf pagina’s op te bouwen. Maar houden we wel de performance op peil en zorgen we ervoor dat de back-end niet nodeloos complex wordt.

Benieuwd geworden? Kijk dan eens op de site van Advanced Custom Fields voor meer informatie over het inzetten van ‘Flexibel fields’.

Geplaatst in de categorie: Blog