WordPress plugin maken met ChatGPT

ChatGPT passeerde vandaag de 1 miljoen gebruikers en op Twitter bruist het van vragen en toepassingen voor de AI-aangedreven chatbot. Het taalmodel, gemaakt door OpenAI, wordt mogelijk gemaakt door GPT-3.5, een reeks modellen die zijn getraind op tekst en code.

Terwijl sommigen bezig zijn met het voorspellen van het einde van zoekmachines, zijn anderen gefascineerd door het potentieel van AI-systemen om het creatieproces fundamenteel te hervormen. WordPress-ontwikkelaar Johnathon Williams bracht dit in praktijk toen hij ChatGPT vroeg om een ​​WordPress-plug-in te ontwikkelen.

Gewoonlijk is het maken van plug-ins een taak die een bepaald niveau van technische vaardigheid vereist. Williams toonde aan dat ChatGPT, met een beetje deskundige begeleiding, de hoeveelheid tijd die nodig is om WordPress uit te breiden drastisch kan verkorten.

Williams installeerde de plug-in en ontdekte dat deze bij de eerste poging werkte. Hoewel hij de prompt voor deze eerste poging niet opsloeg, publiceerde hij een samenvatting op GitHub van de gegenereerde code.

Bij een tweede poging om een ​​andere plug-in te maken, gebruikte hij de volgende prompt:

ChatGP maak een aangepaste WordPress-plug-in genaamd “Big Daddy Media” die afbeeldingen ouder dan een jaar uit de mediabibliotheek verwijdert. OOP. Aangepast beheerdersscherm. één knop verwijderen. log de volledige URL van alle verwijderde mediabestanden.

Zie hieronder zijn tweet ook:

Hij publiceerde een schermopname van ChatGPT tijdens het maken van de plug-in: Bekijk hier het filmpje op Twitter

Williams zei dat hoewel hij gemengde resultaten had met zijn prompts, hij de beste resultaten kreeg door ChatGP te vragen volledige functies te genereren in plaats van specifieke filters of acties.

Theoretisch, met aanvullende training over best practices voor plug-ins en gemeenschappelijke architectuur, zou ChatGP door mensen van alle niveaus kunnen worden gebruikt om WordPress op creatieve manieren uit te breiden.

“Binnenkort zal het beschrijven van de WordPress-plug-in die je nodig hebt voor ChatGPT sneller een nieuwe genereren dan het zoeken naar een bestaande in de plug-in-directory”, zei Williams. “Dit geldt natuurlijk niet voor alle soorten plug-ins. Maar voor relatief eenvoudige plug-ins die gevestigde trucs uitvoeren … nou, *zeer binnenkort* zou waarschijnlijk ‘nu’ moeten zijn.’

 

 

Geplaatst in de categorie: Blog