WordPress traag door plugins?

Voor WordPress zijn onnoemelijk veel plugins beschikbaar. Erg mooi, want zo kun je gemakkelijk nieuwe functionaliteiten toevoegen aan je WordPress site. Maar elke extra plugin betekent ook een extra belasting van je server en de database. Merk je nu dat je WordPress site steeds langzamer wordt dan is het aan te raden eens te kijken of dit komt door een of meerdere plugins. Dit kan heel gemakkelijk door het installeren van de ‘P3 plugin performance plugin’. Deze voert een scan uit op jouw WordPress site en laat zien welke plugins voor de meeste vertraging zorgen.

Wat te doen als je trage plugins hebt?
Heb je een plugin gevonden die veel invloed heeft op de snelheid van je website? Dan kan je een aantal dingen doen.

Functies uitschakelen
Het eerste waar je naar moet kijken, is of de plugin verschillende functionaliteiten biedt. Soms kan je namelijk bepaalde onderdelen van een plugin uitschakelen als je ze niet gebruikt.

Zoek een alternatieve plugin
Een andere optie is op zoek te gaan naar een alternatieve plugin. Er zijn veel verschillende plugins beschikbaar, dus de kans is groot dat je er nog een vindt die aan je eisen voldoet.

Plugins vergelijken
Met de P3 plugin kan je ook verschillende plugins vergelijken. Heb je bijvoorbeeld meerdere contact formulier plugins gevonden, dan kan je ze allemaal installeren, de P3 plugin uitvoeren en zien welke contact formulier het minste invloed uitoefent.

Geplaatst in de categorie: Blog