Yoast, dé gratis SEO plugin voor WordPress

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization. Door middel van SEO kan een website zo worden ingericht dat Google de website goed kan vinden, en dus zo hoog mogelijk in de zoekresultaten zal weergeven waardoor er mogelijk meer organisch verkeer naar de website komt.

De plugin is ideaal voor gebruikers die net starten met een WordPress website en nog niet erg bekend zijn met de term SEO. Yoast helpt bij het schrijven van SEO-geoptimaliseerde teksten en kan helpen bij het kiezen van titels, termen en keywords in de tekst. Dit alles om beter gevonden te worden door Google en dus hoger in de zoekresultaten te komen.

Ideaal voor starters!

Zeker voor beginnende websites is het een ontzettend handige plugin om meer bezoekers te genereren op de organische (niet-betaalde) manier. Omdat Yoast ook gratis te downloaden is en er verder geen kosten aan verbonden zijn is het een perfecte plugin om bekend te worden met SEO.

Gaanderweg geeft de plugin ook verbetervoorstellen. Naast teksten helpt Yoast ook om de URL, afbeeldingen en de paginstructuur te optimaliseren.

Zoals te zien is in het onderstaande voorbeeld van één bepaalde pagina van een website. De plugin geeft aan dat er 4 problemen zijn. Dat zijn 4 verschillende onderdelen van een bepaalde pagina die beter in te richten zijn voor Google. Daarnaast geeft de plugin 3 verbeterpunten om de vindbaarheid via Google nogmaals te verbeteren. Na het volgen van deze adviezen per pagina en in het algemeen zal een positief resultaat van bezoekers via google te merken zijn.

Yoast heeft een gratis handleiding, waar alles in 50 pagina’s helder uitgelegd wordt.

 

Geplaatst in de categorie: Blog