Meertaligheid in WordPress

wpml-tagline-lowresWe ontwikkelen vaak Wordpress websites met meerdere talen. Met behulp van de plugin WPML voor WordPress is dit te realiseren. Er zijn meerdere oplossingen maar onze ervaring leert dat de plugin WPML de beste oplossing biedt.

In het WordPress dashboard krijg je de mogelijkheid om meerdere talen toe te voegen, je kunt deze gemakkelijk bewerken/ kopiëren en spiegelen. Het is wel zaak rekening te houden met de string translations, dit zijn de teksten die geïmplementeerd zijn in thema objecten zoals knoppen en widget titels. Via de extra optie ‘String translations’ binnen WPML zijn deze ook eenvoudig te vertalen.

Wil je meerdere domeinnamen gebruiken voor je taalversies, ook dat kan met WPML. Wil je bijvoorbeeld op een .DE domein een Duitse versie van jouw website dan kun je dit domein koppelen aan de Duitse versie van jouw WordPress versie. Het handige aan WordPress in combinatie met WPML is dat je altijd maar op 1 dashboard/ WordPress omgeving hoeft in te loggen om al je talen te bewerken. Zo raak je nooit het overzicht kwijt en hoef je niet per taalversie op een andere WordPress omgeving in te loggen. Meer details over het instellen van een taal per domeinnaam vind je hier.