Waarom wordpress als cms?

wordpress cms systeemHet is een veel gestelde vraag, waarom zou ik voor WordPress als CMS kiezen. En waarom kiezen zoveel anderen voor WordPress? Sinds een aantal jaar is WordPress het sterkst groeiende Open Source CMS systeem. Het laat concurrenten zoals Joomla, Drupal en CMS made Simple ver achter zich. Maar waarom? We zetten nog een keer de grootste voordelen van WordPress op een rijtje.

Het WordPress CMS is krachtig

Het mag dan begonnen zijn als een simpel blogplatform, WordPress is volwassen geworden. Onder de motorkap bevindt zich een uitgebreide collectie aan functionaliteiten, acties en filters, waarmee je (middels een plugin of een paar regels code) alles kunt veranderen aan de manier waarop je blog functioneert. En omdat het in PHP is geschreven, kun je als je dat wilt ook gewoon iets nieuws creëren.

Het WordPress CMS is functioneel

Wil je iets anders maken dan een blog? Dat is geen enkel probleem met WordPress. Van functionele eCommerce engines naar ledenwebsites, er is altijd wel een plugin of een add-on waarmee je kunt bereiken wat je wilt. De meeste plugins hebben een naadloze integratie met WordPress en zijn zeer eenvoudig in gebruik.

Het WordPress CMS heeft een grote gemeenschap

Er staan duizenden geweldige programmeurs, ontwerpers en conceptontwikkelaars achter de schermen om ervoor te zorgen dat jij als gebruiker het best mogelijke product tot je beschikking hebt. Deze mensen zijn constant bezig met het testen, verbeteren en bespreken van nieuwe features, het repareren van bugs en het schrijven van handleidingen.

Het WordPress CMS is veilig

Er zullen natuurlijk mensen zijn die dit tegenspreken, maar het WordPress CMS is net zo veilig als ieder ander platform. Dagelijks zijn mensen bezig met het verbeteren van de veiligheid. Wanneer er wel sprake is van een veiligheidskwestie, wordt dit meestal veroorzaakt door een installatie of plugin die niet up-to-date is, of een probleem dat bij de hosting ligt. En dat brengt ons bij het volgende punt…

Het WordPress CMS is makkelijk te updaten

WordPress heeft haar update strategie afgekeken van de App Store: kwestie van op de update knop klikken en je krijgt de nieuwe versie snel en moeiteloos binnen. Daarbij zijn er tal van (gratis) oplossingen voor het maken van backups.

Overtuigd van de kracht van WordPress, laat dan een WordPress site op maat maken. Bekijk onze portfolio of informeer direct naar de mogelijkheden. Heb je al een design? Upload dan jouw design voor een vrijblijvende offerte.